upišite e-mail adresu i prijavite se za
slanje obavijesti o promjenama
"Rekord hrvatskog izdavaštva... koristan vodič za novinare, diplomate, političare i gospodarstvenike... sadrži najtočnije podatke."
– Globus
"Najveći politički adresar... niz korisnih informacija o vodećim ljudima i svim institucijama vlasti... nezaobilazan pomoćnik."
– Večernji list
"Sve što vam je potrebno - na jednom mjestu."
– Feral Tribune
"Politički vodič naći ćete na stolu gotovo svake tajnice."
– Poslovni tjednik
"Nezaobilazna knjiga."
– Vjesnik
"Nezaobilazno za javne djelatnike čiji je rad vezan uz javnost."
– Jutarnji list
"Obvezni priručnik za javne djelatnike... obilje korisnih podataka. Biblija za novinare."
– Slobodna Dalmacija
Uporedo s izdavanjem "Političkih vodiča kroz Hrvatsku", poduzeće LEXIS priprema i izdaje "Županijske vodiče" u suradnji s pojedinim županijama. Do sada su već izašla tri takva izdanja. Prva takva publikacija - dvojezični "Politički vodič kroz Istru - Guida Politica dell Istria" izdana je 1996. u suradnji s Istarskom županijom. Godinu dana kasnije izdana su i dva izdanja "Županijskog vodiča Dubrovačko-neretvanske županije" u suradnji s našom najjužnijom županijom.

Županijski vodiči sadrže sve najvažnije subjekte pojedine županije. Detaljno je obrađeno županijsko poglavarstvo, županijski uredi i županijska skupština - svi pojedinci su predstavljeni fotografijom i biografskim podacima. Slijede podaci o uredima ministarstava u županiji, detaljni podaci o svim gradovima i općinama, pravosudnim tijelima, diplomatskim predstavništvima, zavodima i institutima, političkim strankama i sindikalnim podružnicama. Tu su predstavljeni i mediji, kulturne, obrazovne i sportske institucije, udruge, turističke zajednice... Između ostalih podataka, posebnu cjelinu čine poglavlja o županijskoj gospodarskoj komori, istaknutim gospodarstvenicima te vrlo praktičan pregled 150 najvažnijih poduzeća u županiji.

Upravo je u pripremi izdavanje "Županijskog vodiča Splitsko-dalmatinske županije" kojim će ta naša županija dobiti reprezentativnu osobnu kartu.

U svim županijskim vodičima najvažniji gospodarski subjekti županija našli su interes predstaviti se na našim oglasnim stranicama.


Lexis | Krajiška 13 | 10 000 Zagreb | tel/fax: 01/3701 867, 3778 381 | lexis@lexis.hr